ترکیه
درباره کشور
ترکیه، کشوری است که در غرب آسیا و جنوب شرق اروپا قرار دارد. تاریخ غنی دارد که شامل استقرارات اولیه و حضور تمدنهای باستانی مانند هیتیتها، یونانیان و فرسان بوده است. ترکهای سلجوقی و بعد از آن امپراتوری عثمانی نقش مهمی در شکلگیری منطقه ایفا کردند. پس از افول امپراتوری عثمانی، ترکیه دورهای از تجدید نظر را طی کرد و تحت رهبری مصطفی کمال اتاتورک جمهوریت شد. امروزه، ترکیه قدرت منطقهای با اقتصاد قوی و اهمیت استراتژیک است. آن عضو سازمانهای بینالمللی مختلف است و تاریخ فرهنگی غنی دارد که شامل بسیاری از مکانهای میراث جهانی یونسکو است.
جاذبه های گردشگری ترکیه
ترکیه یکی از مقاصد گردشگری محبوب جهان است و دارای جاذبههای گردشگری متنوعی است. برخی از مهمترین جاذبههای گردشگری در ترکیه عبارتند از:
1. استانبول: این شهر بزرگ پرجمعیت همچنین مرکز اقتصادی و فرهنگی ترکیه است. جاذبههای برجسته شامل مسجد بلو، آیا صوفیه، باغ تاپکاپی، قصر توپکاپی و بازارهای تاریخی گراند بازار و مصرف کنندگان هستند.
2. کاپادوکیا: این منطقه شهرت جهانی به خاطر فرماسیونهای سنگی منحصر به فرد خود دارد. باغها و زندگی زیرزمینی، چشماندازهای طبیعی فوقالعاده و بالونسواری، از جمله فعالیتهای محبوب در این منطقه هستند.
3. پاموک کاله: شهری کوچک و زیبا در ساحل دریای مدیترانه که با نمایشگاههای بیضیشکل سفید و فرمانته های زیبا معروف است.
4. آنتالیا: این شهر ساحلی مشهور در خاورمیانه با سواحل زیبا، مراکز خرید شلوغ، قلعه کالهسی و بازارهای قدیمی شهر مشتریان زیادی را به خود جذب میکند.
5. ایاصوفیه: این بنا که در استانبول قرار دارد، از آثار مهم تاریخی است و از قرن ششم به عنوان کلیسایی شروع شد و سپس به مسجدی تبدیل شد. امروزه بهعنوان موزهای شناخته میشود.
6. پلوپونز: این باستان شهر یونانی در ساحل غربی ترکیه واقع شده است و شامل تئاترها، گمانهزنیها و معابد باستانی است.
7. آنکارا: پایتخت ترکیه است و دارای موزهها و معابد باستانی، باغها و پارکهای زیباست.
8. سیده آنتیک کنتی: این شهر باستانی در نزدیکی ساحل اژه دریای مدیترانه واقع شده است و به عنوان یکی از شهرهای باستانی مهم در ترکیه شناخته میشود.
ترکیه در یک نگاه
قاره : آسیا | منطقه زمانی : UTC+3 | آب و هوا :گرم و مرطوب | |||
پایتخت : آنکارا | زبان ها : ترکی | پیش شماره تلفنی : 90+ | |||
پول ملی : لیره ترک | جمعیت : 86.680.273 |
مشخصات کشور
موقعیت
اطلاعات ویزا
چگونگی اخذ ویزای ترکیه برای ایرانیان / شرایط اخذ ویزای ترکیه
اقامت توریستی 90 روزه – 3 ماهه کشور ترکیه بدون ویزا
ویزای ترکیه رایگان است و در بدو ورود مسافران به ترکیه صادر می شود. مدت این اقامت 90 روز، یعنی 3 ماه است. برای این نوع اقامت نیازی به ویزا نمی باشد (برای ایرانیان) و مسافران می توانند به مدت 3 ماه بدون هیچ گونه مشکلی در کشور ترکیه اقامت داشته باشند. لازم به ذکر است با این نوع ویزا شما اجازه هیچ کاری مثل خرید و فروش، تحصیل و یا کار در کشور ترکیه را نخواهید داشت. حضور بیش از 3 ماه در ترکیه مستلزم اخذ اجازه رسمی از مقامات مربوطه و تمدید مدت اقامت بوده، از این رو اقامت بیش از حد مجاز در این کشور ممنوع است و جریمه و حتی اخراج از کشور را برای افراد خاطی در پی دارد.
نکته قابل ذکر دیگر؛ سفر به کشور ترکیه از طریق وسایل نقلیه زمینی (اتوبوس و قطار) و هواپیما امکان پذیر است. تاکید می کنیم در صورت مسافرت از راه زمینی حتما با شرکت های معتبر مسافرت نموده و به توصیه های امنیتی توجه بفرمایید.
اقامت توریستی 6 ماهه کشور ترکیه با دفترچه اقامت
در حال حاضر تنها را اقامت بلند مدت در کشور ترکیه برای هموطنان عزیز، تقاضای خرید ملک در کشور ترکیه است. البته تنها سند ملک دلیلی برای اخذ این نوع اقامت نبوده و پلیس کشور ترکیه مستندات دیگری را برای اعطای این نوع اقامت مطالبه خواهد کرد. طبق آخرین اخبار بدست آمده از پارلمان ترکیه، آپریل 2014 زمان اجرایی شدن قانون تصویب شده ایست که طبق آن حقوق سایر اتباع خارجی نظیر ایرانیان در اخذ اقامت به واسطه خرید ملک را محترم شمرده شده و به ایشان اجازه حداقل یک سال اقامت در کشور ترکیه را خواهد داد.
اقامت تحصیلی و دانشجویی در کشور ترکیه
برای اخذ این نوع اقامت در ترکیه می بایست ابتدا در آزمون تومر شرکت نموده و مدرک تومر را اخذ نمائید. با کسب این مدرک در کمتر از سه ماه می توانید اقامت دانشجویی و تحصیلی در کشور ترکیه را دریافت کنید. همچنین اخذ پذیرش از موسسات آموزشی معتبر ملاک این نوع اقامت نیز خواهد بود. روش اقامت تحصیلی و دانشجویی در ترکیه برای هموطنانی که قصد اقامت در این کشور را دارند موکدا توصیه می شود.
اقامت کاری در کشور ترکیه
کسب اقامت کاری در ترکیه به دو صورت کارفرما و کارگری ممکن خواهد بود. در اقامت کاری از نوع کارفرما عموم خارجیان از جمله ایرانیان با ثبت شرکت در ترکیه و اخذ مجوز کار، واجد شرایط دریافت اقامت یک ساله ترکیه به عنوان کارفرما را خواهند داشت. این نوع اقامت بعد ها با بازه های دو ساله قابل تمدید خواهد بود. تاکید می کنیم در حال حاضر این روش بهترین روش اقامت دائمی در کشور ترکیه برای ایرانیان است.
اما در اخذ اقامت کاری از نوع کارگری تنها مستلزم این است که یک شرکت در کشور ترکیه از شما دعوت به کار کند، ولی با این شرط که با تخصصی که از شما دعوت به کار شده هیچ شهروند ترکی در آن مقطع طبق استعلام اداره کار کشور ترکیه بیکار نباشد. با توجه به این نکته می توانیم این گونه نتیجه گیری کنیم که شانس پیدا کردن کار و اخذ اقامت کاری با این روش در ترکیه برای خارجیان (ایرانیان) بسیار کم است.