ارمنستان
درباره کشور
ارمنستان یک کشور بی دریا در بلندترین نقاط آسیای غربی قرار دارد. این کشور قسمتی از منطقه قفقاز است و مرزهای آن با ترکیه، گرجستان، آذربایجان، ایران و جزیره ناخچوان آذربایجانی هستند. ایروان پایتخت و بزرگترین شهر ارمنستان است. ارمنستان یک سرمایه فرهنگی غنی دارد و تاریخی که به دوران دولت کهن اورارتو بازمیگردد. این اولین دولتی بود که مسیحیت را به عنوان دین رسمی خود انتخاب کرد. طول تاریخ ارمنستان شامل دورههایی از استقلال و سلطه خارجی است، از جمله زمانهایی که تحت سلطه امپراطوری عثمانی و هخامنشی بوده است. در طول جنگ جهانی اول، ارمنیها به شدت در نسلکشی ارامنه درگیر شدهاند. این کشور پس از فروپاشی شوروی در سال ۱۹۹۱ استقلال یافت. اقتصاد ارمنستان بر اساس تولید صنعتی و استخراج معدن استوار است. از نظر ژئوپلیتیک، ارمنستان خود را با اروپا هماهنگ میکند و عضو انجمنهای مختلف اروپایی و یوراسیایی است. ارمنستان تا سپتامبر ۲۰۲۳ حامی جمهوری آرتساخ (ناقوناق) بود، که قبلاً بخشی از آذربایجان بود.
جاذبه های کشور ارمنستان
ارمنستان یک کشور با تاریخ و فرهنگ غنی است که دارای جاذبه های گردشگری فراوانی است. اینجا چندین مکان گردشگری معروف در ارمنستان را بررسی خواهیم کرد:
1. ایروان: پایتخت ارمنستان، ایروان، شهری با تاریخ قدمتی است که میتوانید بازدیدی از مراکز تاریخی مانند قلعه ایروان، کلیسای سنت گرگوریوس و میدان جمهوری داشته باشید. همچنین موزه های مختلفی در این شهر وجود دارد که به شما امکان میدهد با آثار تاریخی و فرهنگی ارمنستان آشنا شوید.
2. طبیعت بکر: ارمنستان دارای مناظر طبیعی زیبا و بکری است. از جمله مکان هایی که میتوانید در آنها از طبیعت لذت ببرید، میتوان به دریاچه سیوان، دره دیلیجان، دره لوری، کوه آراگاتس و پارک ملی دیلیجان اشاره کرد.
3. مراکز تاریخی: ارمنستان دارای معابد و کلیساهای باستانی زیادی است که برخی از آنها در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارند. مثلاً کلیسای گارنی، کلیسای زوار و کلیسای سنت هاچات به عنوان نمونه هایی از معماری زیبا و تاریخی معروف هستند.
4. معابد باستانی: در ارمنستان، معابد باستانی مانند زنجیرکلیسا، معبد گارنی، تمپل گارنی و معبد آگریپا توجه بسیاری را به خود جلب میکنند. این معابد شاهکارهای هنری و مذهبی هستند که به تاریخ باستانی ارمنستان مرتبط میشوند.
5. شهرهای تاریخی: علاوه بر ایروان، ارمنستان شهرهای تاریخی دیگری مانند گیمری، دیلیجان و آرماویر را نیز داراست که معماری زیبا و جاذبه های فرهنگی و تاریخی فراوانی دارند.
6. آشپزی محلی: یکی از جذابیتهای ارمنستان آشپزی محلی آن است. میتوانید غذاهای محلی ارمنستان مانند خورشت چوربا، لاهاناجاشتی، خورشت تولما و آریسبی بچینید و از طعمهای منحصر به فرد این غذاها لذت ببرید.
مشخصات کشور
اطلاعات ویزا
روند صدور ویزا در مرز ارمنستان با توجه به تعداد مسافرین متغیر است. اگر با اتوبوس به ارمنستان سفر نموده اید میبایست تا صدور ویزا برای آخرین نفر از همسفران منتظر بمانید که اندکی طولانی است. اما اگر به تنهایی سفر کرده یا با خودروی شخصی مسافرت می نمایید این روند اندکی کوتاه تراست. اگر به تنهایی و بدون خودروی شخصی مسافرت نموده اید پس از صدور ویزا ارمنستان می توانید اندکی دورتر از ساختمانهای گمرک و مرزبانی با خودروهای مسافر بر به سوی ایروان حرکت نمایید که با توجه به حضور در کشوری خارجی و عدم آشنایی با مسیر، احتیاط در استفاده از این روش و انتخاب خودروی مسافربر ضروری است.
ضمنا در صورتی که با خودروی شخصی سفر می نمایید می بایست علاوه بر هزینه صدور ویزای ارمنستان هزینه های دیگری نیز بابت بیمه و عوارض ورود به کشور ارمنستان و .. نیز پرداخت نمایید.
لازم به ذکر است که امکان دریافت ویزا در فرودگاه ایروان برای اتباع ایران فراهم می باشد که هزینه ای معادل هزینه دریافت ویزا از سفارت ارمنستان در تهران را داراست.
به طور کلی بهترین روش اخذ ویزا بسته به موقعیت و شرایط شما متغیر است اما توصیه کلی ما این است که در ایام شلوغ ( مانند عید نوروز) جهت پیشگیری از اتلاف وقت طولانی در مرز یا فرودگاه پیشاپیش ویزای خود را از سفارت ارمنستان تهیه فرمایید. ضمنا به خاطر داشته باشید که جهت دریافت ویزا از طریق سفارت، علاوه بر مدارک شناسایی به همراه داشتن دو قطعه عکس نیز الزامی است.
برای دریافت ویزای ارمنستان از سفارت ارمنستان در تهران باید به آدرس ذیل مراجعه نمائید
تهران، خیابان انقلاب، خیابان رازی، خیابان شهریار، پلاک ۱
زمان مراجعه به سفارت:
یکشنبه تا پنجشنبه هر هفته (جمعه و شنبه سفارت تعطیل است)
ساعت ۹:۰۰ صبح لغایت ۱۲:۰۰ ظهر
مدارک مورد نیاز جهت دریافت ویزای کشور ارمنستان
اصل گذرنامه
یک نسخه کپی از صفحه اصلی گذرنامه
یک قطعه عکس ۳*۴ رنگی زمینه سفید
فرم ویزای تکمیل شده (فرم خام توسط سفارت تحویل شما میگردد)
ویزای صادر شده بعد از سه روز کاری تحویل شما میگردد.
لازم به ذکر است که معمولا در ایام عادی(به غیر از اسفند ماه) سفارت ارمنستان خلوت بوده و تحویل و دریافت مدارک در سریعترین زمان ممکن انجام میگیرد.